Беновска – журналистът на задкулисието?! Все по-често се заговори за

...
 Беновска – журналистът на задкулисието?! Все по-често се заговори за
Коментари Харесай

Илиана Беновска се оказа кредитен милионер!

 Беновска – журналистът на задкулисието?!
Все по-често се заприказва за публицисти, служещи на задкулисието в България и все по-ясни станаха медиите, благосъстоятелност на основни герои, сложени от задкулисието да извършва задания в областта на финансите, политиката и заграбването на всичко в страната, обвързвано с власт и пари посредством журналистически операции, които са повода да се прокарват комфортни поръчки на олигархията до нашето схващане и дом. Същите имат наглостта да се вършат на борци за истина и морал, само че очевидно прозира зависимостта им и слугинажа.

В последно време ни натрапиха журналистката Илияна Беновска от телевизия Канал 3, чиято благосъстоятелност е ясна. Тя е от дребното публични медии на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Случайно или не, обликът на Пеевски се приема като лице на задкулисието в България. В предаването на Беновска по Канал 3, желаят или не, са задължени да вървят властимащите (депутати, предприемачи, олигарси) да дават отговор на нейните „ неуместни “ въпроси.

Дали обичат ябълки или не, са длъжни да одобряват здравословния плод. Беновска задава въпроса дали ябълката е гнила и ще стане ли червива, а всички единомислещо дават отговор клиширано, че е здрава. Метафората доста прилича приказката за Снежанка, като слага госта в ролята на героинята и се питаме Беновска в коя роля е влезнала?

Гнилата ябълка ни предизвика да напомним на жителите някои от червеите в ябълката на самата журналистка. Питаме се за какво е толкоз толерирана от родното задкулисие? Има ли връзка с него, откакто с подобен възторг подаряваше книгата, възхваляваща човек, признал себе си за същинското задкулисие в България, раздаващ „ порциите “ посредством обръчи от компании – Ахмед Доган. Може би отговорът е в припомнянето на въпроса от кое място е допустимо да идва тази заварка и взаимозависимост на публицистика и задкулисие?

Името на Беновска и мъжа й се свързва с източване на пари от банка чрез незаконни схеми в интервала на прехода на България. Оказа се, че най-големият заемодател на частна земеделска банка е мъжът на тогавашното пресаташе на банката – Илияна Беновска. Припомниме, че банката е фалирана. Квестор в този интервал споделя, че най-големят кредитополучател с невърнат заем към банката е Петър Беновски, брачният партньор на тогавашната служителка и настояща журналистка и герой за морал и правдивост – Илияна Беновска, в размерите на 230 000 000 лв..

Парадоксът е, че парите са дадени на мъжа на Беновска, когато банката към този момент е била под специфичен контрол. Работодателят и непосредствен другар на Беновска Кирил Дунев е притеглен като обвинен по делото за разпределяне на неприятни заеми. Именно той дава тези пари на брачна половинка й. До такава степен всичко е било подозрително, че квесторите на банката пращат писмо до доста институции за незаконна скица, тъй като в тяхно наличие и блокирани средства на банката, това се е случило. Как е допустимо банка с лишен лиценз да отпусне заем в размер на близо четвърт милиарда лв.? Това е допустимо единствено в случай че си част от задкулисието. По това време проверяващите публицисти считат, че това не би било допустимо без намесата на пресаташето и сегашна журналистка Беновска.

Стига се до такава степен, че квесторите на банката, Желю Добрев Желязков и Атанас Стоянов Порязов, пускат сигнал до Митницата на аерогара София подробно да ревизират мъжа на тогавашното пресаташе Беновска с предизвестие, че е допустимо сумата от 230 милиона лв. да е обърната в задгранична валута с опит за изнасяне на парите отвън страната. И това ли е журналистът, раздаващ ябълки и с кое тъкмо лице бори корупцията и задкулисието?!

Беновска е взела участие и като очевидец в делото против Тодор Живков за непозволено разпределяне на жилища по време на режима. Преди 10 ноември 89-а година, тя се е самонастанила в нуменклатурен петстаен апартамент, с адрес: жк. “Младост “, блок 98 В, вход Б, етаж 11. След непозволеното си настаняване стартира тормоз и гонене на Тато по улица Раковска и съумява да го узакони като благосъстоятелност.

Та, какво излиза – доста червеи, зад които прозират схеми. Дали тези дейности са били незаконни, оставаме на читателя да реши, само че не можем да приемем подвластен публицист на българското задкулисие да бъде стожер на политически, морални, да не приказваме за културни полезности!

Източник: alarmanews.com

Виж всички публикации от http://nbox.bg-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР